Рівненські чиновники шукають гроші на оздоровлення дітей

Рівненські чиновники шукають гроші на оздоровлення дітей

Цьогоріч на Рівненщині планують направити на оздоровлення та відпочинок 10 132 дитини шкільного віку, з них 9 303 – потребують особливої уваги та підтримки.

За словами заступниці голови Рівненської ОДА Людмили Шатковської, цьогоріч організація та проведення оздоровлення та відпочинку дітей буде здійснюватися за рахунок коштів державного, обласного, місцевих бюджетів, а також інших не заборонених законодавством джерел.

- Із реформою децентралізації територіальні громади мають дбати про оздоровлення та відпочинок дітей. Проте нині 14 з 64 громад не розробили та не затвердили відповідну програму щодо оздоровлення, а у багатьох місцевих бюджетах не передбачено видатків на організацію оздоровлення та відпочинку дітей, - зазначила Людмила Шатковська.

На Рівненщині нині готові розпочати роботу п’ять дитячих таборів санаторного типу: "Агатівка", "Берізка", "Веселка", "Електронік-Рівне" та "Сигнал". Також два позаміських заклади – "Країна мрій" та "Чайка". Окрім того, планує приймати на оздоровлення дітей санаторій "Горинь".

Читайте також