Рівненщина опинилася у жовтій карантинні зоні

Рівненщина опинилася у жовтій карантинні зоні

Рівненська область з четверга, 6 травня, покинула «помаранчеву» зону карантину. Як повідомив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль, перейти до «жовтого» рівня обмежувальних заходів дозволила позитивна динаміка до зменшення показників, що визначають епідемічну небезпеку.

Як повідомив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль, перейти до «жовтого» рівня обмежувальних заходів дозволила позитивна динаміка до зменшення показників, що визначають епідемічну небезпеку.

Останні декілька тижнів на Рівненщині майже удвічі знизилася кількість нових інфікувань, у 1,5 рази зменшився рівень госпіталізацій. Охоплення тестуванням залишається на високому рівні. 

«Оминути «червону» зону та покинути «помаранчеву» в області дозволили своєчасні обмежувальні заходи в окремих громадах, - зазначив Віталій Коваль.

Також Віталій Коваль наголосив - щоб ситуація залишилася стабільною і після Великодніх днів, потрібно і далі дотримуватися карантинних обмежень. 

Нагадаємо, рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 в регіоні встановлюється залежно від епідемічної ситуації - відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 №1236 .

 

Читайте також