Рівне відзначає 77-му річницю вигнання нацистів з міста

Рівне відзначає 77-му річницю вигнання нацистів з міста

Цього року вже вп'яте Рівне відзначає річницю вигнання нацистів з Рівного але уже без визволителів. Вшановуємо тих, хто віддав життя за визволення міста.

Про це повідомляє Рівненська міська рада.

«Ніколи знову! Нехай ніколи знову не повторяться ті жахливі події, які довелося пережити нашим людям. Основне для нас сьогодні - дати максимальну підтримку нашим землякам на сході, які займаються відвоюванням позицій і деокупацій наших населених пунктів на Сході України,» - наголосив міський голова Рівного Олександр Третяк.

На військовому меморіалі кладовища «Дубенське» відбулася церемонія покладання квітів. У цей день згадуємо усіх, хто брав участь у вигнанні окупантів з міста Рівного.

Минуло 77 років від тих подій, проте спогади про ці роки залишилися на світлинах та у розповідях наших рідних.

Нагадаємо, у 1994 році в день відзначення 50-ої річниці визволення міста від німецько-нацистських загарбників в місті Рівному проживало 82 визволителя міста.

Вже у 2013 році зустріти 69-ю річницю визволення нашого рідного міста довелось 4 ветеранам війни, яким на той час було 90 років. В 2015 – 2 визволителів, а вже в 2016 році 72 -у річницю зустрічав лише один визволитель, який в червні того ж року і помер (Моісеєнко Андрій Костянтинович).

Наразі в місті Рівному проживає 54 фронтовика періоду Другої світової війни.

Читайте також