08 квітня 2021, 08:00
Ресторатор Клопотенко розповів, як зміниться шкільне меню: таким учні ще не харчувалися
Пропозиції Євгена Клопотенка лягли в основу нововведень, які запроваджуються в шкільному харчуванні. Уряд нарешті затвердив нові нормативи харчування для учнів.
За словами кулінара, в меню з'явиться те, чого ніколи не було. Мова йде про спеції, які дозволять їжі для дітей перестати бути сірою і прісною.
"З важливого: дозволили спеції. То не про червоний перець, а про куркуму і ароматні трави. Тепер їх можна додавати в їжу", - розповідає Клопотенко.
Крім того, в меню для шкіл будуть внесені такі зміни: зменшиться кількість солі та цукру; збільшиться кількість фруктів і м'яса; зменшиться кількість хліба.
"Так, страви спочатку будуть здаватися не такими насиченими. Але в перспективі українці навчаться відчувати природний смак продуктів. До того ж, зменшувати сіль і цукор будуть поступово, щоб діти встигли адаптуватися", - розповідає Євген Клопотенко.