Рекрутинг не скасовує мобілізацію

Рекрутинг не скасовує мобілізацію

Україну необхідно захищати на бойових посадах, тому держава в будь-якому випадку набере необхідну кількість людей до армії.

Українців закликають вступати до лав Сил оборони за допомогою механізму рекрутингу, та він не скасовує мобілізацію, заявив речник Міноборони Ілларіон Павлюк в ефірі телемарафону.

- Коли Міноборони каже про важливість рекрутингу, в українців може скластися хибне враження, що відтепер захищає Україну тільки той, хто хоче, а хто не хоче - тому не треба, - сказав він.

Павлюк зазначив, що за допомогою рекрутингу громадянин може не чекати на повістку, а добровільно доєднатися до лав ЗСУ. Самостійно обрати собі спеціальність і місце служби.

- Проте комусь треба і буквально фізично боронити країну, бо ворог сам себе не знищить. Ми, звісно, зацікавлені набирати якомога більше людей механізмами рекрутингу. Але, оскільки є необхідність захистити державу, то ми все одно доберемо ту кількість людей, яка потрібна, щоб захистити Україну. Механізмами рекрутингу або механізмами мобілізації - все одно доведеться добирати, - зазначив речник Міноборони.

Павлюк іще раз наголосив, що рекрутинг не скасовує мобілізацію.

До слова, Президент України Володимир Зеленський нещодавно заявив, що військові говорять про необхідність мобілізувати до Сил оборони до 500 тис. осіб. В армії Збройних сил України зараз затребувані всі професії, адже необхідно формувати нові бригади. Кожен охочий зараз може вибрати для себе професію. Для цього є така форма проходження військової служби як контрактна.

Мобілізовані не можуть самі обирати, де саме проходитимуть службу. Під час мобілізації здійснюється якраз акцент на фах майбутнього мобілізованого. Звичайно, якщо він IT-інженер, фаховий будівельник, або, наприклад, водій - то тут уже йде скерування наближене до його фаху.

Читайте також