Приймальне відділення Рівненської обласної лікарні готове до встановлення медобладнання

Приймальне відділення Рівненської обласної лікарні готове до встановлення медобладнання

Наразі будівельна готовність медичного закладу складає 100%, а з наступного тижня розпочнеться процес монтування необхідного обладнання.

Про це повідомляє Рівненська обласна державна адміністрація.

«Приймальне відділення модернізують в рамках президентської програми «Велике будівництво». Вже виконаний великий об’єм робіт. Площа приймального відділення становитиме майже тисячу квадратів, на реконструкцію спрямовано понад 34 мільйони гривень. Більшу частину коштів спрямували із державної субвенції, решту - з обласного бюджету», - розповів голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

За словами заступника директора департаменту з питань будівництва та архітектури Рівненської ОДА Василя Мельника, будівельники вже підготували приміщення до встановлення медичного обладнання.

«З наступного тижня чекаємо поставку першої техніки. Прагнемо якнайшвидше зробити об’єкт «під ключ». В нас відповідальне завдання – модернізувати місце, де рятуватимуть життя. Має бути зручно лікарям та пацієнтам», - ділиться Василь Мельник.

Реконструкція відбувається відповідно до типового брендбуку МОЗу, де продумано усе до деталей - розподіл пацієнтів, наявність медичних блоків та заїзди для швидкої. Зокрема, тут будуть оглядові та консультативні, процедурно-перев’язувальні кімнати, приміщення з ліжками тимчасового перебування пацієнтів та лабораторія термінових аналізів. Акцент – на новому обладнанні.

Так, у кабінетах встановлять спіральний комп’ютерний томограф, МРТ - апарат, цифровий рентген-апарат, ендоскопічну стійку та УЗД - монітор.

«Незабаром у сучасному оновленому медичному закладі прийматимуть перших пацієнтів, надаватимуть якісну невідкладну медичну допомогу. Також за потреби пацієнт матиме можливість пройти діагностику на КТ чи МРТ, зробити рентген, УЗД чи ендоскопію. Наразі ми плануємо розширити штат лікарів», - зазначає головний лікар Рівненської обласної клінічної лікарні Віктор Ткач.

Також у приймальному відділенні будуть усі необхідні блоки та кабінети, зокрема: відділення екстреної медичної допомоги, приймально-сортувальна та загально-медична зони, реанімація та діагностичний блок.

Читайте також