Причину смороду у Рівному шукатиме робоча група, яку створили при міськраді

Причину смороду у Рівному шукатиме робоча група, яку створили при міськраді

Причину неприємного запаху у Рівному буде встановлювати робоча група. Відповідне рішення прийняли на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Робоча група виїжджатиме на всі підприємства, на які є скарги. Незважаючи на те, що нині заборонені перевірки, міськрада буде добиватись дозволу на відвідування підприємства. Аби на місці подивитись, заміряти шкідливі викиди, якщо вони там є.

За словами начальниці відділу захисту довкілля Валентини Веремко, згідно з законодавством, перевіряти якість повітря на підприємствах може Держпродспоживслужба або Держекоінспекція.

- Ми належимо до зони управління якістю атмосферного повітря Рівненської обласної військової адміністрації. Тобто нашим органом є Департамент екології та природних ресурсів і лише вони встановлюють, які програми, заходи й що повинно бути у Рівному, каже Валентина Веремко.

Виконувач обов'язків начальника міського управління Держпродспоживслужби Василь Дмитрієв зазначив, що на скарги рівнян реагували й робили заміри якості повітря на вулицях Фабричній, Будівельників, Князя Володимира й Данила Галицького. За його словами, перевищень норм ніде не зафіксували:

- На вулиці Фабричній до Льонокомбінату, там запах відчувався, але не тому, що телефонували громадяни, а тому що там горіло щось. Чи то від зварювальних робіт, чи від чогось такого. Робили заміри, але там, наче, перевищень немає.

За словами в. о. голови міськради Віктора Шакирзяна, склад робочої групи остаточно ще не визначили, проте до неї увійдуть представники поліції, ДСНС і муніципальної варти. Скарги на неприємний запах приймають на "гарячу лінію" виконкому — 1553.

Читайте також