Представники Рівного взяли участь у Світовому форумі з урбаністики

Представники Рівного взяли участь у Світовому форумі з урбаністики

Рівне — одне з підписантів європейської ініціативи Угода мерів. Договір “Угода мерів 2030” передбачає зобов’язання міста зменшувати негативний вплив на навколишнє середовище і знизити відсоток викидів вуглекислого газу у атмосферу на 30% в період 2021-2030 роки.

Наприкінці червня у місті Катовіце (Республіка Польща) відбувся World Urban Forum (Світовий форум з урбаністики), в якому взяв участь заступник міського голови Рівного Ігор Кречкевич, розповіли у прес-службі Рівненської міської ради.

Під час форуму найбільше уваги приділялося питанням енергетичної безпеки, сталого розвитку та адаптації до змін клімату.

“Форум включав сотні панельних дискусій, частина з яких була пов‘язана з питаннями енергетичної безпеки в контексті війни в Україні, післявоєнної відбудови країни, підтримки міст в існуючих умовах та розвиток подальшої співпраці. А також ряд індивідуальних зустрічей щодо залучення міста до тісної співпраці з європейськими інституціями. Також чимало країн презентували свої кращі практики адаптації до змін клімату та впровадження процесів сталого розвитку,” - розповів Ігор Кречкевич.

Важливо, що говорили і про нашу Рівненську міську територіальну громаду. Зокрема, позитивно оцінили звіт обласного центру за попередній період, коли було досягнуто 107% планового показника скорочення викидів СО2 у атмосферу.

Однак, маємо недовиконання по розвитку відновлювальних джерел енергії. Над цим будемо працювати і надалі,” - зауважив заступник міського голови.

Також в рамках заходу учасники відвідали місто Цешин, де зустрілися з представниками мерії. Тут гостям презентували найкращі практики в питаннях енергетичної ефективності та безпеки.

Відзначу, ефективність впровадження заходів і кроків, направлених на досягнення цілей сталого розвитку важливо і для нашої держави, яка вже здобула статус кандидата в члени Європейського Союзу. Приємно також і те, що вже сьогодні в рамках допомоги у відбудові та розвитку України ряд іноземних експертів та організацій залучаються до процесів на теренах нашої країни. І всі експерти одноголосно акцентують увагу на необхідності спрямування зусиль влади, бізнесу та громади на покращення умов проживання та ведення бізнесу у містах Ук

Читайте також