Повне 14-томне видання творів Лесі Українки передадуть до понад 220 бібліотек

Повне 14-томне видання творів Лесі Українки передадуть до понад 220 бібліотек

Унікальне 14-томне видання творів Лесі Українки підготували до 150 річниці з дня народження письменниці. Раніше у загальному доступі з'явилася електронна версія збірки, а перші друковані екземпляри книг вже почали передавати до понад 220 українських бібліотек.

На відміну від попереднього видання, 12-томника радянських часів, ця збірка вперше вийшла без цензури. Особливість видання – увага до рукописів та чернеток Лесі Українки. У текстах зберегли оригінальний авторський правопис, підкреслення та перекреслення, які, перекладаючи з різних мов, робила письменниця.

 

У підготовку та друк видання вклали понад 6,2 млн гривень. Всього українські бібліотеки отримають 1312 комплектів.

 

Організував та координував процес підготовки та видання повного нецензурованого академічного зібрання творів Лесі Українки в 14-томах Український інститут книги за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України.

 

"Задля популяризації творчості та постаті Лесі Українки весь наклад буде переданий до публічних бібліотек, бібліотек закладів вищої освіти, академічних та музейних установ. Також унікальне видання отримають бібліотеки державних вищих навчальних закладів, які знаходяться у сфері управління Міністерства освіти і науки", – повідомила директорка Українського інституту книги Олександра Коваль.

Читайте також