Понад тисячу довідок ВЛК про непридатність до військової служби скасовано

Понад тисячу довідок ВЛК про непридатність до військової служби скасовано

В Україні скасували вже 1,2 тисячі довідок військово-лікарських комісій про непридатність до військової служби.

Як розповів для "Цензор.нет" перший заступник голови Нацполіції України - керівник Головного слідчого управління Максим Цуцкірідзе, правоохоронці перевіряють довідки ВЛК.

-  Ми вилучили 45 тисяч медичних справ, які зараз підуть на ретельні перевірки спільно з ВЛК областей і МСЕК. І вже є навіть напрацювання із скасування виданих раніше документів. Тільки в результаті наших запитів центральна ВЛК та ВЛК в регіонах 7,5 тисячі довідок про непридатність залишили чинними, а 1200 скасували, - сказав Максим Цуцкірідзе.

Працівники Національної поліції направили до МСЕК 21 тисячу медико-експертних справ про встановлення інвалідності. 6,3 тис. із них були визнані сумнівними, тож їх направили на ще один розгляд. Торік Нацполіція оголосила посадовцям ТЦК, ВЛК, МСЕК та їхнім спільникам 63 підозри.

- До кримінальної відповідальності притягують як рядових працівників, які отримували по декілька тисяч доларів за свої сумнівні послуги, так і керівників цих установ різного рівня (начальники ТЦК, голови ВЛК), які на таких оборудках заробляли десятки, а то і сотні тисяч доларів. Наприклад, на Волині слідчі задокументували 11 епізодів трьох учасників ОЗГ, до якої входив член ВЛК при одному з ТЦК області. Вони підробляли документи для незаконного перетину кордону та таким чином заробили майже 30 тисяч доларів, - зазначив Цуцкірідзе.

Читайте також