Понад дві тисячі держслужбовців намагались незаконно виїхати з України

Понад дві тисячі держслужбовців намагались незаконно виїхати з України

Із початку року понад дві тисячі держслужбовців намагались виїхати з України, не маючи на те законних підстав. Про це у коментарі ТСН.ua розповів речник Держприкордонслужби України Андрій Демченко.

За його словами, за останні кілька місяців фіксують певне зменшення кількості випадків, коли порушники намагаються виїхати за підробними документами. Демченко припускає, що отримувати такі документи від операторів незаконного перетину кордону стало складніше.

- Якщо казати про незаконний перетин кордону поза межами пунктів пропуску, то таких намагань трохи збільшилось, - сказав Демченко.

Він також розповів про кількість держслужбовців, які намагаються перетнути кордон.

- Із початку року ця кількість становить 2100 осіб. Вони прямували, не відповідаючи тим умовам, які прописані в правилах перетину кордону, - сказав Демченко.

Прикордонники також продовжують виявляти факти безпідставного внесення осіб до системи "Шлях".

- Такі факти продовжуються виявлятись. Треба розуміти, що Держприкордонслужба не є адміністратором цієї системи і не вносить осіб до не", - зазначив Демченко.

Він також додав, що інформацію про порушення прикордонники передають відповідним органам, щоб в подальшому запобігти незаконним схемам перетину кордону.

Прикордонники щодня затримують приблизно 20-30 осіб, які намагаються незаконно перетнути кордон. Близько 100-150 осіб отримують відмову у перетині кордону, повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

Він розповів, що за час дії воєнного стану на "зеленій ділянці" було затримано приблизно 15800 людей, ще 6900 були викриті в пунктах пропуску.

Читайте також