Польські фермери знову заблокували рух вантажівок на одному з пунктів пропуску

Польські фермери знову заблокували рух вантажівок на одному з пунктів пропуску

З самого ранку четверга, 4 січня, фермери перекрили дорогу на території Польщі на дорозі перед пунктом пропуску «Медика», суміжному з українським пунктом пропуску «Шегині». Як повідомляє Державна прикордонна служба України, блокування поновилось о 9 ранку.

- На цьому напрямку зараз на в’їзд до України на території Польщі очікують близько 800 вантажівок. Водночас організатори таких дій на території Польщі не планують перешкоджати руху автобусів та легкового транспорту, - зазначили в ДПСУ.

За даними «Суспільного», польські фермери заявили, що не отримали підтвердження від польського уряду, що їхні вимоги будуть виконані. Саме тому вони знову стали на дорогу, але і обіцяють пропускати три вантажних автомобілі на годину.

Також фермери запевняють, що будуть пропускати вантажівки з гуманітарною допомогою, небезпечним вантажем або товарами, що швидко псуються. Протестувальники обіцяють стояти доти, доки не буде підписана угода щодо порозуміння з польським міністерством аграрної політики. Наразі очікується, що протест продовжиться до 3 лютого.

Читайте також