Польські фермери блокують шість пунктів пропуску на кордоні із Україною

Польські фермери блокують шість пунктів пропуску на кордоні із Україною

Наразі польські фермери блокують шість пунктів пропуску на польсько-українському кордоні. Відомо, що у бік України пропускають по 12 автівок одноразово раз на 12 годин, повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

- Як і раніше, блокування триває на 6 пунктах пропуску. З п’ятниці польські протестувальники взагалі не пропускали вантажівки в обох напрямках по пункту пропуску „Шегині“. Цієї ночі, за інформацією від польських колег, надійшла інформація, що протестувальники вирішили пропускати в бік України по 12 автівок одноразово раз на 12 годин. В бік Польщі ситуація незмінна», — повідомив речник.

Він зауважив, що також польські фермери не пропускають автівки, які прямують із України на в'їзд в Польщу, через пункт пропуску «Ягодин». 

Станом на ранок 5 березня на цих 6 напрямках у чергах на території Польщі загалом перебувають 2350 вантажівок, найбільше — навпроти пунктів пропуску «Краківець» та «Ягодин». Легкові і автобуси скрізь вільно перетинають кордон, для цієї категорії транспорту по той бік кордону рух не обмежений.

Читайте також