Польща збудувала 120 км паркану на кордоні з Білоруссю

Польща збудувала 120 км паркану на кордоні з Білоруссю

Польська влада планує до кінця поточного року завершити зведення капітального загородження на кордоні з Білоруссю, заявив польський заступник міністра МВС Мацей Васік .

"Ми вже збудували 120 кілометрів паркану на кордоні з Білоруссю. Як ми й припускали, будівельні роботи мають бути завершені до кінця місяця", - написав він на своїй сторінці у Twitter.

Паркан країни ЄС почали будувати на тлі міграційної кризи. Вони звинуватили режим Лукашенка, що той відкрив кордон для транзиту до Європи мігрантів із країн Близького Сходу.

Спочатку Литва та Польща встановили тимчасове загородження з колючого дроту – "концертин", а потім розпочали зведення довгострокових конструкцій з металу.

Протяжність сухопутного кордону Білорусі та Польщі вздовж Гродненської та Брестської областей 186 кілометрів, вартість проекту встановлення постійного загородження – близько 400 мільйонів доларів США.

Загороджувальна конструкція з бетону та металу на польсько-білоруському кордоні – це масивна капітальна стіна. Фундамент обладнаний захистом від підкопів. Через кожні п'ять-шість метрів у землю встановлені чотириметрові палі, заповнені арматурою та бетоном, між ними – на глибину приблизно метр укопані бетонні плити. Надземна частина фундаменту – близько півметра. Зверху – металеві прольоти заввишки п'ять метрів.

Читайте також