Півсотні вулиць у Рівному змінять назву (ВІДЕО)

Півсотні вулиць у Рівному змінять назву (ВІДЕО)

Міська комісія з перейменування об'єктів затвердила остаточний перелік вулиць Рівного та Квасилова, які підлягають дерусифікації. Як інформує кореспондент Суспільного, йдеться про назви на честь російських та радянських військових діячів, письменників, науковців. Список цих вулиць оприлюднять на сайті управління культури й туризму для ознайомлення.

Про повідомляє Суспільне.

До раніше анонсованого переліку з 47 вулиць, які підлягають дерусифікації, на засіданні комісії 13 квітня додали іще сім, названих іменами червоноармійців.

"Чітка позиція нашої робочої групи, яка сформувала увесь пакет така: жодних хороших чи поганих росіян немає – ми всіх забираємо з Рівного", – повідомив член комісії Микола Бендюк.

Однією з вулиць Рівного, яка отримає нову назву, є вулиця Гагаріна. Пан Анатолій, який тут живе, свою позицію пояснив тим, що не хоче, аби міські вулиці не були пов'язані з РФ.

"Щоб не було навіть пам'яті про них. Бо прочитав, наприклад, вулицю якась там, наприклад, московська і воно згадується ці всі жахіття, які зараз відбуваються. Треба перейменувати на українські. Скільки козаків маємо, героїв УПА, героїв цієї війни, АТО", – сказав Анатолій.

Ідею перейменування підтримала й жителька вулиці Гагаріна Ірина.

"Я за те, щоб називали вулиці іменами наших героїв, щоб нащадки про них знали й не забували", – зауважила Ірина.

Рівнянин Анатолій висловив пропозицію, щоб міські вулиці перейменували на честь сучасних героїв.

"Я думаю, ця війна так само видасть багато героїв і, я думаю, що треба було б і їх відзначити. Мені здається, Гагарін – це російська історія, але не наша історія, не українська", – зазначив Анатолій.

Назви усіх 54 вулиць Рівного і Квасилова, які підлягають дерусифікації та пропозиціями нових назв, опублікують на сайті управління культури і туризму Рівного, повідомив голова комісії з перейменування міських об'єктів Віктор Шакирзян. З його слів, це зроблять після Великодня.

"54 вулиці, які будуть точно перейменовуватися. Десь на третій день Великодня ми цей перелік висвітлимо на сайті управління культури. І дамо 10-15 календарних днів для ознайомлення людям, щоб вони в письмовій чи усній формі висловити своє бачення і надали пропозиції.", – додав голова комісії.

Потому, з його слів, приймуть остаточне рішення щодо нових назв вулиць, які підлягають дерусифікації.

Читайте також