Пенсіонери просять змінити графік перевезень у міських тролейбусах

Пенсіонери просять змінити графік перевезень у міських тролейбусах

Внести зміни у графік перевезень у міському електроавтотранспорті просять міську владу  люди похилого віку. Відповідні звернення неодноразово надходили на адресу як голови депутатської фракції «Рівне Разом» у міській раді Світлани Марчук, так і до  голови транспортної комісії  Катерини Марчук. Таке звернення лише за один день зібрало півтори сотні підписів.

Одна з причин - аби такі громадяни змогли безкоштовно діставатись до лікарняних закладів для проходження клініко-лабораторних досліджень  вже з 09:00, а не як було, - з 10:00, оскільки такі процедури зазвичай припадають на ранкову пору.

   22 червня Світлана та Катерина Марчук відвідали комунальне підприємство «Рівнеелектроавтотранс», де ознайомились з його роботою в умовах війни, в тому числі обговорили можливість внесення змін у графік  перевезень в міських тролейбусах, розповіли у прес-службі Рівне Разом.

«Ми сьогодні погодили що будемо писати звернення на міського голову та виносити дану ініціативу на розгляд комісії з питань ТЕБ та НС, щоб ці обмеження діяли з 09:00 – 00:00. Таким чином ми не будемо заважати працівникам критичної інфраструктури, які до 09:00 уже будуть працювати на своїх робочих місцях,  а пільговики та  люди похилого віку зможуть користуватись  і їздити по своїх потребах вже з 09:00», - розповіла Катерина Марчук.

   Наразі обмеження у місті діють з 10:00. За словами керівника підприємства «Рівнеелектроавтотранс» Валентина Ткачука, ініціатива від депутаток та пенсіонерів не матиме негативних наслідків для роботи підприємства. 

«Пікове навантаження платного пасажира з шостої до дев’ятої ранку. У зв’язку з цим можна змінити обмеження. Тим більше  пільговик – це теж наш пасажир, і ми повинні про нього дбати», - розповів Валентин Ткачук.

Депутатки вже підготували  відповідне звернення міському голові Рівного, з метою розгляду даної пропозиції комісією з питань техногенно - екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

 

 

Читайте також