Озброєний і дуже небезпечний

Озброєний і дуже небезпечний

Об’яви про розшук Рустана Тошова, мешканця Києва, розвішані на дверях магазинів у Дубні, Рівному та інших населених пунктах. Мешканців попереджають, щоб були обережними, адже цей чоловік озброєний і небезпечний…

У кафе-барі «Дуплет» у Дубні 8 січня був застрелений 23?річний місцевий житель Руслан Самолюк. Загиблий разом з друзями відпочивав у більярдному клубі. І там посварився з іншим відвідувачем. Після масової бійки нападник взяв до рук зброю і розстріляв хлопця. Поліція зловмисника ще шукає, в орієнтуванні зазначають: молодик може бути небезпечним, адже зброї, з якої він застрелив Руслана, поки що не знайшли.

Хоча через карантин більярдний клуб мав би бути закритим, та о другій годині ночі тут було людно. Серед інших випивали та розважались у закладі дві компанії молодиків. Підігріті алкоголем молоді люди почали спочатку сваритись. А потім дійшло до бійки. У поліції кажуть: отримавши незначні травми, 34?річний чоловік вирішив помститися. Він вскочив у свою «Tойоту» та поїхав. За кілька хвилин повернувся і почав стріляти. Кілька разів поцілив у 23?річного Руслана Самолюка.

— Судячи з наявних тілесних вогнепальних ушкоджень, це були прицільні постріли, тобто він бажав смерті саме цій людині. Постріли пролунали з автоматичної зброї, на місці події її не знайшли, — розповідає заступник керівника Дубенського відділу поліції Михайло Савюк.

Зловмисник продовжував стріляти. Понад два десятки людей, які перебували біля закладу, встигли втекти. Після цього стрілець почав утікати на своєму позашляховику, протаранивши один з припаркованих автомобілів. А потім — в’їхав у стіну. Коли зрозумів, що авто далі не поїде, втік. До пораненого хлопця викликали швидку допомогу.

— Бригада прибула за кілька хвилин і побачила, що лежить наш колега з вогнепальним пораненням. Медики констатували біологічну смерть — реанімаційним заходам Руслан вже не підлягав, — каже головний лікар Дубенської станції екстреної медичної допомоги Яків Вагилевич.

23?річний Руслан Самолюк працював на «швидкій» майже п’ять років. Тут хлопця пам’ятають як хорошого фельдшера. Окрім обслуговування викликів, Руслан був інструктором з невідкладних станів. А ще закінчував Тернопільський медичний університет і мав стати фармацевтом.

— Він був сильний по статурі, займався кікбоксингом. Це був загальний улюбленець працівників станції швидкої допомоги. Всі хотіли з ним працювати. Нам зараз дуже тяжко, — додає Яків Вагилевич.

Поліція, щоб розшукати підозрюваного у вбивстві, оголосила план «Сирена» та оприлюднила фото стрільця — Рустама Тошова. Він власник гладкоствольної мисливської зброї. Але не тієї, з якої стріляв.

— Він з 2015 року проживає у Києві, а в Дубні мешкають його рідні. Тошов приїхав сюди їх провідати. Він раніше був у полі зору правоохоронців, але даних про притягнення до кримінальної відповідальності поки що немає, — коментує Михайло Савюк.

У поліції обіцяють за порушення норм карантину оштрафувати власника більярдного клубу, де трапилась трагедія. Тим часом містяни розповідають: загиблий Руслан у закладі підпрацьовував охоронцем. А в автомобіль Рустама також стріляли. Про це свідчать отвори від куль на залишеному транспортному засобі. То що ж трапилось тієї ночі у більярдному клубі — ще має встановити слідство.

Якщо ви знаєте місце перебування підозрюваного, поліція просить телефонувати за номером 102. Водночас правоохоронці наголошують на суворому дотриманні заходів власної безпеки, адже зловмисник може мати при собі зброю.

Світлана ПРОКОПЧУК

Читайте також