"Ой у лузі червона калина": Нацбанк представив унікальну монету, присвячену легендарній пісні

Національний банк України планує наприкінці липня випустити в обіг першу пам'ятну монету на військову тематику. Монету присвячено гімну Українських Січових Стрільців "Ой у лузі червона калина".

НБУ випустить пам'ятну монету, присвячену легендарній пісні, яка стала уособленням опору та згуртування нашого народу у боротьбі з російською агресією. На монеті хочуть зобразити єднання українського народу.

Нацбанк проведе презентацію нової монети 18 липня. Проте вже зараз можна подивитися, як вона виглядатиме.

Одна монета буде номіналом 10 гривень із срібла, категорія якості карбування - "пруф". Вона вийде тиражем до 5000 штук. Також НБУ випустить тематичну монету номіналом 5 гривень із нейзильберу, категорія якості карбування – "спеціальний анциркулейтед", тираж – до 250 000 штук.

Фото: НБУ

Дві монети "Ой у лузі червона калина" із серії "Безсмертна моя Україна" будуть одними з перших пам'ятних монет, які вводяться в обіг з початку повномасштабної війни в Україні.

Ватиканський офіс філателії та нумізматики випустив ексклюзивну монету, присвячену Україні. Прибуток від її продажу буде використано на допомогу Україні.

Джерело: Національний банк України

Читайте також