Отримувачів субсидії на Рівненщині поменшало, однак зросла кількість пільговиків

Отримувачів субсидії на Рівненщині поменшало, однак зросла кількість пільговиків

На Рівненщині 47,7 тисячі жителів є отримувачами житлової субсидії. При цьому кількість таких осіб зменшилась на майже 13 тисяч порівняно з минулим роком.

- Цьогоріч дещо зменшилась кількість отримувачів житлової субсидії. Скорочення відбулось з кількох причин. Це і збільшення пенсії, і звернення громадян, які виїжджають за кордон, і наявність заборгованості понад три місяці з оплати житлово-комунальних послуг. Також субсидія припиняється в разі відсутності нарахування заробітної плати та сплати ЄСВ, - пояснила начальниця відділу надання житлових субсидій управління пенсійного забезпечення ГУ Пенсійного фонду України в Рівненській області Наталія Лещенко.

Водночас відбувся перехід із житлової субсидії на пільгу. Станом на жовтень цього року кількість пільговиків становила 45,2 тисячі осіб, проти 31,3 тисячі за жовтень 2022 року.

- Крім цього є домогосподарства, які використовують тверде пічне паливо - дрова. Право на отримання субсидії на закупівлю такого виду палива можуть отримати ті користувачі, які не мають інших альтернативних видів опалення, - сказала Наталія Лещенко.

Така допомога надається тільки раз на рік, а під час нарахування субсидії враховується розмір доходів членів сім'ї за минулий рік.

Читайте також