Олімпійці з Рівненщини отримали нагороди від президента

Олімпійці з Рівненщини отримали нагороди від президента

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з українськими спортсменами – переможцями та призерами XXXII літніх Олімпійських ігор у Токіо та їхніми тренерами. Серед них – і спортсмени з Рівненщини.

Під час зустрічі Президент також вручив державні нагороди атлетам, які завоювали золоті, срібні та бронзові медалі на Олімпіаді-2020, та їхнім тренерам.

Так, орден «За заслуги» ІІ ступеня отримали срібний та бронзовий призер з плавання Михайло Романчук та бронзовий призер зі стрільби кульової Олег Омельчук.

Тренери спортсменів нагороджені орденами «За заслуги» IІІ ступеня – Олександр Камінський та Петро Нагорний. Також почесне звання Заслужений працівник фізичної культури і спорту України Президент присвоїв Сергію Бондарю, першому тренерові Олега Омельчука.

Нагадаємо, що за завойовані медалі передбачено одноразові винагороди і з обласного бюджету:  Михайлу Романчуку - 273 тис. грн, Олегу Омельчуку  - 107 тис. грн, їх тренерам – половина від сум. Рівненська ОДА вже підготувала документи для виділення цих грошей на сесію облради. Також адміністрація ініціює перед обласною радою виділення додаткових коштів для переможців. 

Впродовж двох років і спортсмени , і тренери будуть отримувати стипендію голови ОДА і обласної ради в розмірі п’яти прожиткових мінімумів. А це на сьогодні  понад 13 тис. грн щомісяця.

Також із ініціативи голови Рівненської ОДА Віталія Коваля, ремонт приміщення спортивної школи, де займався Михайло Романчук, буде включено в президентський проект «Велике будівництво» на 2022 рік.


 

Читайте також