Олімпійські і Паралімпійські ігри у Токіо пройдуть без глядачів

Олімпійські і Паралімпійські ігри у Токіо пройдуть без глядачів

Літня Олімпіада в Токіо цього року пройде без глядачів на стадіонах. Про це у четвер, 8 липня, повідомила японський міністр Тамайо Марукава, відповідальна за проведення Олімпійських Ігор. Олімпіада в Токіо пройде з 23 липня по 8 серпня.

За рішенням японського уряду олімпійські змагання на всіх без виключення об'єктах у Токіо пройдуть без глядачів через ситуацію з поширенням коронавірусу. З 12 липня до 22 серпня в японській столиці вводиться режим надзвичайної ситуації. Питання допуску глядачів на змагання в інших префектурах ще залишається під питанням.

Організатори повинні направити «чітке і зрозуміле послання з точки зору боротьби з поширенням вірусу», заявила раніше глава оргкомітету Олімпійських ігор в Токіо Сейко Хасімото.

«Ми підтримаємо всі заходи, які дозволять провести Олімпійські та Паралімпійські ігри у безпеки для японців і для учасників», - зазначив, у свою чергу, президент МОК Томас Бах.

Раніше у березні влада Японії оголосила, що на Олімпійські ігри не пускатимуть іноземних уболівальників. Організатори також вирішили не відкривати в'їзд для іноземних волонтерів, які повинні були скласти приблизно 10% від 80 тисяч добровольців, залучених для проведення Ігор.

Нагадаємо, Олімпіада в Токіо повинна була відбутися ще влітку 2020 року, проте через пандемію її відклали на рік. В результаті 32 Літні Олімпійські ігри пройдуть у Токіо з 23 липня по 8 серпня, а Паралімпійські ігри - з 24 серпня по 5 вересня 2021 року.

З початку пандемії в Японії зареєстровано 812 тисяч випадків зараження і 14,8 тисяч загиблих від COVID-19.

Читайте також