Одружився з тещею, аби втекти за кордон

Одружився з тещею, аби втекти за кордон

Щоб виїхати з України під час війни, військовозобов’язані чоловіки готові заплатити чималі гроші тим, хто може "вирішити" це питання. А таких "рішал" можна знайти і серед прикордонників, юристів, держслужбовців, членів військово-лікарських комісій. І навіть простий вуйко із села понад Тисою також допоможе за певні гроші прокласти маршрут через гори чи вказати, де краще перепливти річку.

Є й такі чоловіки, які вигадують будь-які способи, інколи навіть готові йти до тюрми за напад на військовослужбовців ТЦК або прикордонників.

А ось 28-річний мешканець Рівненщини вирішив виїхати за кордон, не звертаючись до організаторів схем ухилення від мобілізації. Він одружився з 40-річною тещею, яка має інвалідність І групи.

"Молодята" нібито їхали за кордон на лікування, повідомили у Державній прикордонній службі. Вони двічі намагалися перетнути кордон. "Подружжя" запевняло, що їде до Варшави для лікування жінці зору.

- Акторську майстерність пара проявляла до останнього та запевняла, що шлюб, укладений у липні, – з великої любові. Пізніше чоловік все ж зізнався, що новоспечена дружина – його теща. І шлюб було укладено з метою виїзду за межі України, – розповіли прикордонники.

Як з’ясувалося, 7 вересня справжня дружина чоловіка виїхала за кордон залізницею. Того ж дня він разом із тещею спробували виїхати через автомобільний пункт пропуску на Волині. Там їхні плани викрили, однак "подружжя" не здавалося.

Восьмого вересня вони рушили у пункт пропуску "Рава-Руська", що на Львівщині. Однак цього разу їх також не пропустили.

Прикордонники повідомили Національній поліції про виявлення ознак кримінального правопорушення за ст. 332 Кримінального кодексу України – "Незаконне переправлення осіб через державний кордон". Санкція статті передбачає позбавлення волі строком від 3 до 5 років.

До речі, у Державній прикордонній службі зафіксували ще два випадки фіктивних шлюбів у пункті пропуску "Краківець". "Пари" також прямували на "лікування" дружин.

У першому випадку виїхати намагався 41-річний уродженець Івано-Франківщини, який наприкінці серпня одружився з 46-річною жінкою з інвалідністю II групи.

У другому – перетнути кордон хотів 18-річний волинянин, який 30 серпня уклав шлюб з 19-річною дівчиною з інвалідністю II групи з дитинства.

Для них передбачено покарання за тією ж статтею Кримінального кодексу.

Читайте також