Однорічний хлопчик став наймолодшим художником у світі

Однорічний хлопчик став наймолодшим художником у світі

У віці 1 року 152 днів маленький Ейс-Ліам Нана Сем Анкрах з Гани є наймолодшим у світі художником чоловічої статі, пише Книга рекордів Гіннеса.

Його мама Шантель, також художниця, виявила пристрасть Ейса-Ліама до малювання, коли йому було лише 6 місяців.

- Коли він вчився повзати, я розстелила на підлозі шматок ненатягнутого полотна і капнула на нього фарбу, щоб зайняти його, поки я працювала над картиною на замовлення, - пояснила вона. - Він зрештою розмазав фарбу по всьому полотну, і в процесі створив свій перший шедевр під назвою "Повзання". Було видно, що він знаходив у цьому багато радості.

Відтоді Ейс-Ліам привернув до себе значну увагу національних та міжнародних ЗМІ, а також першої леді Республіки Гана.

З більш ніж 20 картинами, створеними ним, Ейс-Ліам взяв участь у своїй першій груповій виставці The Soundout Premium Exhibition в Музеї науки і техніки в Гані. Там було представлено і виставлено на продаж загалом 10 його робіт. З цих 10 робіт дев'ять було продано під час виставки. Ейс-Ліам обожнює відчуття фарби на руках, яскраві кольори та можливість самовираження через живопис.

 Відколи хлопчик почав говорити, він просив малювати, оскільки це стало його улюбленим заняттям. Що стосується сенсу його шедеврів, то, за словами Шантель, мистецтво Ейса-Ліама – це скоріше експресія та дослідження, ніж передача певних повідомлень.

- Його абстрактні картини надихаються навколишнім світом: кольорами, формами, текстурами та його настроєм. Кожна картина є вираженням його допитливості та радості від відкриття нових речей. Насправді, сеанси малювання Ейса-Ліама є спонтанними і залежать від його настрою, каже мати малюка.

 Після того, як його рекорд наймолодшого художника (хлопчика) у світі було затверджено, горда родина Ейса-Ліама почала шукати можливості для того, щоб помістити його в середовище, де його художній талант міг би розвиватися завдяки якісній освіті.

- Ми сподіваємося знайти для нього міжнародні стипендії, а також міжнародні можливості для продажу своїх робіт, - каже Шантель

 Жінка радить батькам заохочувати та підтримувати інтереси дитини, незалежно від того, наскільки рано вони з'явилися: "Кожна дитина унікальна, і плекання її захоплень може призвести до дивовижних відкриттів і досягнень". Для людей, які хочуть побити світовий рекорд, вона підкреслила, наскільки важливо ретельно дотримуватися правил: "Прочитайте їх знову і знову, перш ніж спробувати".

Читайте також