Обіцяла за гроші уникнути мобілізації: Рівненський суд оштрафував директорку філії університету

Обіцяла за гроші уникнути мобілізації: Рівненський суд оштрафував директорку філії університету

У Рівному оштрафували директорку філії приватного університету за отримання хабара. Посадовиця обіцяла зарахувати на навчання вступника, аби він міг уникнути мобілізації.

Встановлено. що до директорки філії приватного «Європейського університету» 31 липня звернувся абітурієнт з проханням проконсультувати щодо можливості вступу на факультет економіки. Під час консультацій обвинувачена, дізнавшись про бажання абітурієнта здобути вищу освіту та отримати законні підстави для уникнення від призову під час мобілізації до Збройних сил України, сказала, що це буде коштувати 24 тис. грн.

За ці гроші посадовиця зобов’язувалась зарахувати чоловіка на навчання та допомогти йому успішно скласти сесії. Після цієї розмови чоловік звернувся до правоохоронних органів. 31 серпня він передав жінці першу частину хабара – 16 тис. грн. А за тиждень, 6 вересня, він доплатив їй 8 тис. грн. Тоді ж жінку затримали правоохоронці.

За фактом отримання хабара щодо неї відкрили кримінальне провадження. В процесі розслідування посадовиця уклала з прокурором угоду про визнання винуватості, у якій повністю визнала провину і погодилась на обумовлене покарання.

На засіданні суддя цю угоду затвердив. Тож жінку визнано винною  і призначено їй 51 тис. грн штрафу. Також їй на рік заборонено обіймати керівні посади в юридичних особах приватного права.

Читайте також