Нововведення нацвідбору

Нововведення нацвідбору "Євробачення" - вперше фіналіста оберуть глядачі

Суспільне підтвердило участь України у пісенному конкурсі "Євробачення-2024", яке відбудеться у шведському Мальмо у травні наступного року. Про це повідомляється на офіційному сайті мовника.

Як і минулого року, представника від України оберуть за допомогою національного відбору, музичним продюсером якого вдруге стане Дмитро Шуров (Ріанобой). Прийом заявок на участь у конкурсі розпочнеться незабаром, проте вже відомо - цього року формат матиме нововведення. Вперше в історії телешоу глядачі зможуть самі обрати одного із фіналістів.

- Днями розпочнеться прийом заявок на участь у нацвідборі та новий сезон "Євробачення" в Україні. Звертаюся зараз до всіх: включайтеся, ми маємо створити та вибрати наступну пісню, якою пишатиметься країна, пісню, яка підкорить серця всієї Європи та запалить нову зірку з України. Цього року на вас чекає сюрприз - ви зможете самі обрати одного з фіналістів. Попереду багато цікавого, – зазначив Дмитро Шуров.

Глава делегації України на "Євробаченні" Оксана Скибінська також наголосила, що у нинішньому Нацвідборі будуть нововведення, які дозволять українцям "ще більше долучитися до ухвалення ключових рішень відбору".

Гранд-фінал пісенного конкурсу у 2024 році відбудеться 11 травня, а півфінали – 7 та 9 травня.

"Євробачення-2023" провели у британському Ліверпулі від імені України. Переможницею конкурсу вдруге стала співачка Loreen. Гурт TVORCHI зайняв шосте місце з піснею «Heart of Steel».

Читайте також