Netflix відповів на обурення українців щодо персонажа Петри в

Netflix відповів на обурення українців щодо персонажа Петри в "Емілі в Парижі"

"Netflix почув занепокоєння українців", - заявив міністр культури Олександр Ткаченко.

Скандал із серіалом "Емілі в Парижі" отримав продовження. Міністр культури Олександр Ткаченко вже отримав офіційну відповідь на свій обурений лист та "Netflix почув занепокоєння українців". Про це пише DEV.

"Відповідь Netflix на мій лист щодо образу українки в серіалі "Емілі в Парижі" досить дипломатична. Подякували за зворотний зв'язок. Але про стурбованість українських глядачів зображенням українки почули. Домовилися, що у 2022 році будемо більш у тісному контакті, щоб запобігти подібним" , - Заявив міністр.

Ткаченко вважає, що хоч таке некоректне зображення українки в серіалі є художнім чином, але всі ми маємо право обурюватися.

"Така активна громадська позиція точно сприятиме тому, щоб при подальшому показі персонажів української національності в майбутніх зйомках Netflix було враховано ставлення українців", - говорить міністр і зазначив, що ситуація, що склалася, порушує важливе питання - іміджу України за кордоном.

Раніше Ткаченко писав, що відправив "текст позиції" на телеканал Netflix, обурений, як багато українців, одним із епізодів другого сезону, в якому з'явився карикатурний персонаж – киянка Петра, з якою головна героїня знайомиться на курсах французької мови. Петра без смаку одягається, краде в магазинах і боїться депортації.

 
олександр ткаченко, міністр культури, петра, емілі в парижі, нетфлікс
Посада міністра культури, присвячена "Емілі в Парижі"
Фото: Скріншот

"Доведеться продовжувати боротися зі стереотипами. Якщо у 90-х та 2000-х українських хлопців зображували переважно як гангстерів, згодом це змінилося. Проте не в цьому випадку. В "Емілі в Парижі" ми маємо карикатурний образ українки, який неприйнятний. А з іншого боку ще й образливий. Це так сприйматимуть українців за кордоном? Тими, які крадуть, хочуть отримувати все безкоштовно, бояться депортації?

До речі, роль Петри, яка з'являється у серіалі лише на кілька хвилин, виконала українська актриса Дар'я Панченко. Вона навчалася в Українській академії балету та закінчила престижний ліцей. Також Дар'я знає п'ять мов, отримала кілька грантів для навчання у США та знімалася у французькому фільмі "Распутін" із Жераром Депардьє у головній ролі.

Читайте також