Не вакцинованих держслужбовців Рівненщини відсторонять від роботи

Не вакцинованих держслужбовців Рівненщини відсторонять від роботи

Нещодавно Міністерство охорони здоров’я затвердило перелік професій, для яких щеплення проти COVID-19 є обов’язковим.

Обов’язкової вакцинації підлягають працівники центральних органів виконавчоії влади та їхніх територіальних органів, місцевих державних адміністрацій та їхніх структурних підрозділів, а також закладів вищої післядипломної, фахової передвищої, професійної (професійноо-технічної), загальної середньої, у тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ незалежно від типу та форми власності.

«У випадку, якщо через місяць співробітники вказаних організаціи? не матимуть щеплення проти COVID-19, то будуть відсторонені від роботи без збереження заробітноі? плати на період карантину. До цього переліку також планується включити працівників усіх державних установ, організаціи? та підприємств, соціальних працівників та працівників поштових послуг», – прокоментувала координаторка із вакцинації в Рівненській області Олена Гандзюк. 

На сьогодні в Рівненській ОДА провакциновано – 73% працівників, у Вараській РДА – 85% , в Дубенській РДА – 68% , у Рівненській РДА – 73% , у Сарненській РДА – 73% працівників.

Наказ набирає чинності через місяць з дня його публікації – тобто з листопада. 

Читайте також