«Не несуть ніякої культури»: в Україні можуть заборонити концерти російських артистів

«Не несуть ніякої культури»: в Україні можуть заборонити концерти російських артистів

Петицію з вимогою заборонити в Україні концерти і виступи російських артистів розмістив на сайті президента України шоумен і ведучий «Караоке на майдані» Ігор Кондратюк. На сьогодні вона набрала необхідну кількостей голосів для розгляду її владою.

У заяві вказується, що російські артисти «не несуть ніякої культури», а своїм мовчанням підтримують «агресивні дії Росії». Продюсер і телеведучий просить заборонити концерти, гастролі і виступи на фестивалях російських артистів.

Кондратюк вважає, що переважна більшість з них, або відвідує окупований Крим, або відкрито підтримує агресію Кремля, або просто мовчить, що, на його думку, теж є підтримкою війни Росії з Україною.

«Музика і інші види мистецтва від агресора не можуть бути поза політикою під час війни. Оскільки вони є продовженням війни іншими методами - методами зацікавити українців культурою агресора, від зброї якого загинули тисячі українців і зазнали поневірянь мільйони вимушених переселенців »,- заявив шоумен.

При цьому Кондратюк допустив, що можна зробити білий список (список винятків) для представників культури, які «публічно виступають проти російської агресії». У їх число він включив, зокрема, письменника Віктора Шендеровича, актрису Лію Ахеджакова та музиканта Андрія Макаревича.

«Отже, 25 000 голосів моя петиція зібрала. Спасибі всім, хто поставив свої підписи під нею. Чекаємо розгляду Зеленським. Подивимося - що легше: критикувати за «бізнес на крові» попередника або забороняти цей та інші злочинні бізнеси з агресором тим, кого ти привів у владу », - написав на своїй сторінці в Facebook Кондратюк.

Додамо, що петиція була зареєстрована 21 вересня і вже набрала 25 тис. 522 голоси. Тепер її повинен розглянути президент Володимир Зеленський.

Читайте також