Назвали область, з якої найбільше тікають ухилянти

Назвали область, з якої найбільше тікають ухилянти

З початку року найбільша кількість скерованих до суду обвинувальних актів щодо учасників угруповань, які організовували незаконний перетин кордону, зафіксована на Одещині.

Державній прикордонній службі не вистачає ресурсів, щоб повністю закрити кордон, заявив генеральний прокурор України Андрій Костін, передає Liga.net.

За словами генпрокурора, ситуація із втечею народного депутата Артема Дмитрука підсвітила наявну гостру проблему.

– Державній прикордонній службі не вистачає ресурсів, щоб повністю закрити кордон.  Велика кількість прикордонників постійно воює в Силах оборони. Їм треба допомогти і з технічним оснащенням кордону, який є між контрольно-пропускними пунктами, і з фізичним захистом кордону. На це потрібні гроші та час. Я вважаю, що їм треба це виділити й почати це з найбільш ризикованих ділянок, – сказав Костін.

Костін додав, що одним із "ризикованих" регіонів є Одеська область. Там у першому півріччі 2024 року до суду скерували шість обвинувальних актів щодо злочинних угруповань, які організовували незаконний перетин кордону. Це - найбільший показник в Україні.

Нагадаємо, на Одещині прикордонники Подільського загону спільно з правоохоронцями затримали велику групу чоловіків, які планували нелегально перетнути кордон.

Читайте також