Наші колії скоро стануть небезпечні для руху поїздів, – нардеп про аварію Інтерсіті

Наші колії скоро стануть небезпечні для руху поїздів, – нардеп про аварію Інтерсіті

Стан залізниць критичний, експлуатація окремих ділянок вже небезпечна. Без реформування "Укрзалізниці" кількість аварій на залізниці зростатиме. Про це заявив народний депутат Костянтин Бондарєв, коментуючи сходження з рейок поїзда Інтерсіті.

"На сьогоднішній день більше 60% полотна залізничного потребує ремонту. На жаль, експлуатація цього полотна, ще й в таких важких умовах при використанні високошвидкісних поїздів, взагалі небезпечна", – сказав Бондарєв.

За його словами, "Укрзалізниця" терміново потребує реформування, але цей процес гальмує наглядова рада компанії, яка досі не затвердила план дій і не сформулювала завдання для менеджменту УЗ. Він підкреслив: наглядова рада "Укрзалізниці" не впоралася зі своїми функціями, тому немає жодних підстав продовжувати з ними контракт- каденція наглядової ради завершується.

"Наглядова рада отримує заробітну плату, загрузаючи все далі і далі в корупційних схемах... Продовжувати всім цим персоналіям ніякі контракти не потрібно, гнати їх потрібно звідти в шию. За 3 роки вони не зробили нічого", - заявив Бондарєв.

Читайте також