Напад на обмінник у Рівному: грабіжник- у СІЗО, сміливців - нагороджено

Напад на обмінник у Рівному: грабіжник- у СІЗО, сміливців - нагороджено

У Рівному через напад на обмінний пункт у торговельному центрі "Новус", що на вулиці Гагаріна, постраждав покупець. Чоловік намагався затримати зловмисника, втім, той витягнув пістолет і поцілив постраждалому у ногу. Попри це поранений покупець зумів втримати нападника до приїзду поліції.

Андрій пішов до супермаркету по продукти, а отримав кулю в ногу. Усе сталось, коли він затримував грабіжника. Разом із дружиною, пригадує Андрій, він розраховувався на касі. Раптом із другого поверху почув крики.

- Я одразу почав підійматись сходами. Дивлюсь: навпроти мене спускається чоловік в масці і гумових рукавичках. Я розвернувся і схопив його за плече, - каже Андрій.

Зловмисник вирвався і почав втікати. Затримали грабіжника при виході із торговельного центру. Допомогли автоматичні двері. Коли здавалось, що усе під контролем, пролунав постріл. Пістолета у грабіжника він не бачив, запевняє Андрій. Коли зрозумів, що той озброєний, закричав до дружини, яка відчайдушно намагалась допомогти, аби та відійшла. Каже: думав про трьох своїх дітей. Лише тоді зрозумів, що поранений.

- Я лежав на ньому і побачив прострелену штанину. Потім відчув, що запекло. То ще більше притиснув грабіжника до землі, щоб не вирвався, - додає Андрій.

Так і дочекались поліції. Потім з’ясувалось: молодик у масці та гумових рукавичках намагався скоїти напад на пункт обміну валюти, що на другому поверсі супермаркету.

- Він чекав, коли працівниця зачинятиме обмінник. Коли вона виходила, грабіжник заскочив в обмінник і почав її там душити, вона закричала, - розповідає охоронець супермаркету Олександр.

Нападник погрожував вбити та працівниця пункту Катерина Ткачук не здавалась.

- Вона чинила супротив. На мою думку, це налякало зловмисника і він стрімко покинув пункт обміну валют, - коментує заступник керівника ГУ Нацполіції в Рівненській області Олександр Панасюк.

Поранений Андрій від допомоги медиків відмовився. Заспокоїли та обстежили лікарі лише перелякану працівницю обмінного пункту.

- Жінка перенесла стрес, була налякана, дезорієнтована. Вона категорично відмовилась відчиняти кому-небудь двері обмінника, навіть медикам. Вийшла лише тоді, коли прийшов роботодавець, якого вона особисто знає, - каже заступник головного лікаря Рівненського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Олег Ушкевич.

Затриманий грабіжник із міста Славута Хмельницької області. Йому 33 роки. Він поки що свої дії не пояснює, зазначили в поліції. На момент злочину він був напідпитку. Поліцейські з’ясували: раніше судимим чоловік не був. Нині йому загрожує до дванадцяти років ув’язнення. Де підозрюваний взяв зброю, у поліції ще з’ясовують. Дозволу на носіння пістолета чоловік не має.

Нападнику, за рішенням суду, обрано запобіжний захід - тримання під вартою терсміном на 60 діб і без права внесення застави.

Тим часом за мужність і героїзм Катерині та Андрію(на фото) керівник поліції Рівненщини Олексій Камишанський вручив грамоти.

Світлана ПРОКОПЧУК

Читайте також