На жінок – із сокирою та пістолетом, на поліцейських – з гранатою

На жінок – із сокирою та пістолетом, на поліцейських – з гранатою

Двох мешканок села Бондарі Дубенського району посеред ночі розбудив чоловік, який проник до них у будинок. Відразу почав вимагати гроші. Перелякані жінки намагались сховатись, але він почав стріляти по них та розмахувати сокирою. Втім, щось пішло не так і нападник утік.

Близько четвертої години ранку скривавлені жінки з останніх сил добрались до будинку сусідки. Почали стукати та просити, аби та скоріш відчинила двері. Як тільки опинились в оселі, жінки сказали, що на них у будинку напав чоловік у білому одязі. Сусідка викликала поліцію та швидку допомогу. Поранених жінок відвезли до Дубенської районної лікарні.

Як з’ясувалось, у 80-річну жінку нападник вистрелив кілька разів, отримала поранення й інша, 58-річна.

- Пацієнтки мали вогнепальні поранення. В однієї - грудної клітини, а в іншої — грудей та голови. Жінок прооперували, видалили кулі. Нині їхньому життю нічого не загрожує, - розповів хірург Юрій Кайда.

Поліцейські тим часом почали пошуки нападника. У село прибули правоохоронці, криміналісти, кінологи, вибухотехніки. Організували спеціальну операцію, всі дороги перекрили, залучили дрони.

Орієнтовно о 7-ій годині поліцейські виявили чоловіка в білому маскувальному костюмі посеред засніженого поля біля сусіднього села Соснівка.

- Нападник зрозумів, що його викрито, почав утікати. Коли поліцейські наблизились до нього, той повернувся та висмикнув чеку із гранати, погрожуючи усіх підірвати, — розповіли у поліції.

Правоохоронці переконали чоловіка здатися.

Оточений поліцейськими, він сам привів боєприпас у безпечний стан та поклав його на землю.

- Я взяв цигарку, підійшов до нього і тут же заблокував йому руку і відвів від місця, де лежала граната, - розповів начальник кримінальної поліції в Рівненській області Роман Іващенко.

- У 42-річного жителя села Молодаво вилучили пристрій для відстрілу гумових куль, патрони, гільзи, бойову гранату РГД-5 із запалом, сокиру та інші речові докази. Вдома у чоловіка під час обшуку виявили 200 грамів вибухової речовини, биту з металевим наконечником, корпус міни, три пістолети, понад 1 500 патронів різного калібру, ракетницю, — додали у поліції.

Нападника затримали. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід — 60 діб тримання під вартою.

Відомо, що він вже відбував покарання у колонії за крадіжки та незаконний обіг зброї.

Поліцейські відкрили кримінальне провадження за фактом незаконного зберігання зброї і боєприпасів та за фактом погрози правоохоронцю. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від восьми до 15 років із конфіскацією майна.

Читайте також