На ями у Рівному витрачають 50 тонн асфальту на день

На ями у Рівному витрачають 50 тонн асфальту на день

У Рівному почав працювати асфальтний завод — є вже чим латати ями на найбільш проблемних ділянках доріг. Але поки що свіжий асфальт витрачають лише на вирівнювання вибоїн, які можуть стати причиною ДТП. А ще — на незначні ремонти на вулицях Дем’янчука, Марка Вовчка, Кобзарській та Гайдамацькій

На поточний ремонт доріг передбачили 47 мільйонів гривень — але спочатку потрібно провести тендери, адже йдеться про понад мільйон гривень. Поки що запланували середній поточний ремонт таких вулиць: Басівкутська, Біла, Гагаріна, Мазепи, Галицького, Дворецька, Дубенська, Кавказька, Костромська, Литовська, Макарова та Степана Бандери. Ці вулиці ремонтуватимуться після проведення тендерів приблизно в середині квітня.

Надаємо, що асфальтний завод працює у Рівному на вулиці Будівельників. Асфальтозмішувальну установку придбали майже 20 років тому, 25-го березня її запустили в роботу після ремонту. Майже увесь вироблений асфальт використовсується на потреби міста. Ця установка може виробляти 50 тонн асфальтобетону в годину. Натомість поки що потреби такої немає — бо на так званий ямковий ремонт потрібно мало — до 50 тонн в день. Бо, як пояснив Суспільному начальник служби з виробництва будматеріалів міськШЕУ Григорій Куцюк, “приблизно тонна асфальту йде на 6-8 метрів квадратних покриття".

Читайте також