На вихідні в Україні очікується комфортна погода

На вихідні в Україні очікується комфортна погода

Цього уїк-енду погода вирішила не відчувати українців спекотною спекою або різким похолоданням.

Майже по всій території країни, за даними Sinoptik.ua, очікується комфортна температура, що відповідає сезонним показникам. Виняток становитимуть лише деякі західні області та Крим.

Прогноз погоди на вихідні

У суботу та неділю вдень на Сході, Півдні, Півночі та в Центрі України термометри покажуть +24…+27 °С, на заході — +25…+29 °С. На Закарпатті, в Івано-Франківській та Львівській областях очікується спекотна погода – до +33 °С. Намагайтеся не перебувати на сонці з 12:00 до 15:00 і не втрачайте нагоди випити тонізуючого чаю або води з лимоном. У Криму ж буде прохолодно для цієї пори року – +22…+24 °С. Вночі практично у всіх регіонах України температура становитиме +13…+16 °С (в Одеській та Донецькій областях — +18…+19 °С).

Жителям східних та південних регіонів, Полтавської, Кіровоградської та Черкаської областей на прогулянку вихідного дня радимо захопити парасольку чи дощовик — вдень можлива гроза. У неділю дощі також пройдуть на Вінниччині.

Алергікам варто бути обережнішими

На всій території України 25–26 червня залишається висока концентрація пилку трав у повітрі. Якщо ви страждаєте на алергію, проведіть вихідні в місті, а виїжджаючи на природу, не забудьте маску і спрей на основі морської води для зрошення порожнини носа.

Погода в понеділок

Ясна погода із невеликою хмарністю встановиться 27 червня майже у всіх українських регіонах. Лише у Запорізькій, Одеській, Миколаївській та Херсонській областях, а також у Криму погода на початку тижня буде похмурою та дощовою. Температура повітря вдень становитиме +28…+30 °С, і лише на Закарпатті стовпчики термометрів піднімуться до +33…+35 °С. Вночі у більшості регіонів очікується до +15…+17 °С, у Донецькій, Київській , Одеській та Закарпатській областях — +19…+20 °С.

Народні прикмети та вірування

Якщо на Петрів день, 25 червня, небо закриють білі хмари, садівникам та дачникам варто бути на чеку. Ця народна прикмета обіцяє незабаром великий град, тому радимо тримати під рукою щільну плівку. А ось туманний вечір із росою, навпаки, гарантував хорошу погоду найближчими днями.

Наші пращури помітили, якщо в цей день погода буде непогожою, то й осінь буде холодною.

Читайте також