На Рівненщині судитимуть лісничого і трьох його спільників

На Рівненщині судитимуть лісничого і трьох його спільників

На Рівненщині судитимуть лісничого і трьох його спільників, які налагодили незаконну порубку, обробку та реалізацію «лісу». Проти них до суду скерували обвинувальний акт.

Про це повідомили у прокуратурі Рівненської області.

У чоловіків вилучили понад 50 метрів кубічних деревини без відповідних документів – 20 кубометрів «кругляка» і більше 30 метрів кубічних обрізної дошки на загальну суму майже 200 тис грн. Цієї кількості продукції вистачило б для будівництва двох будинків, – йдеться в повідомленні.

У прокуратурі розповіли, що лісничий ДП «Остківське лісове господарство», будучи працівником Державної лісової охорони, замість того, аби забезпечувати охорону лісу та контроль за його вирубкою – налагодив злочинну схему, до якої залучив ще трьох своїх знайомих, – йдеться в повідомленні прокуратури.

Зокрема, лісничий, як організатор, підшуковував місця під порубки в лісі, організовував незаконні рубки дерев та транспорт для перевезення зрубаної деревини на територію пилорами. Крім того, саме він здійснював реалізацію готової лісопродукції, розподіляв прибуток та вживав заходи для приховування злочинної діяльності групи.

Двоє інших учасників рубали дерева та перевозили їх до лісопилорами. Ще один виконавець – працівник вказаної пилорами, який приймав деревину, здійснював її обробку та реалізовував готову лісопродукцію.

Натомість угрупуванню передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 7 років.

 

Читайте також