На Рокитнівщині  понад півтисячі людей залишилися без електропостачання (ФОТО)

На Рокитнівщині понад півтисячі людей залишилися без електропостачання (ФОТО)

Без електропостачання залишилися через незаконну вирубку дерев. Внаслідок пошкодження повітряної лінії без світла залишилось 520 абонентів, один населений пункт - с. Лісове був знеструмлений повністю, с. Рокитне – частково.

Про це повідомляє Рівнеобленерго.

“15 лютого о 21:20 до диспетчера Рокитнівського РЕМ надійшло повідомлення про аварійне відключення ПЛ-10 кВ Л-7605 Сновидовичі. Працівники району електричних мереж негайно зреагували на повідомлення, попри погодні негаразди та складність доїзду електропостачання споживачам було відновлене вже о 22.40”, - кажуть у Рівнеобленерго.

Оглянувши пошкоджену мережу 10 кВ працівники Рівнеобленерго встановили, що до аварійного відключення призвела незаконна вирубка дерев -  зрізане невідомими особами дерево впало на ПЛ-10 кВ та пошкодило мережі.

Зловмисники з місця події зникли. Про інцидент було повідомлено поліцію, яка встановлює причетних до незаконної вирубки та пошкодження електромережі.

Зауважимо, що протягом 2020 року було зафіксовано 51 випадок пошкодження електромереж внаслідок незаконної порізки дерев, що призвело не лише до збитків енергетичної компанії, а й до знеструмлення цілих населених пунктів.


Читайте також