На Рівненщині – «жовта» зона та один із найнижчих показників летальності від COVID-19

На Рівненщині – «жовта» зона та один із найнижчих показників летальності від COVID-19

Ситуацію щодо епідемічного стану Рівненщини розглянули на засіданні обласної комісії ТЕБ та НС. Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль повідомив, що коефіцієнт летальності на Рівненщині становить 1,3%, при 1,9% по Україні. Це один з найнижчих показників.

«Задача обласної влади – комплексно підходити до надання медичної допомоги. Рівненщина на сьогодні одна з 4 областей, які залишилися у «жовтій» карантинній зоні», - зазначив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

За його словами, усі жителі області мають рівні умови доступу до послуг медичного забезпечення.

Головний санітарний лікар області Роман Сафонов повідомив, що на сьогодні Рівненщина відноситься до «жовтої» зони та має показник 86,3% від епідпорогу. Втім, у березні спостерігається поступове збільшення динаміки захворюваності на коронавірус. 

«Кількість нових хворих почала переважати кількість одужавших. Це може свідчити про наступну хвилю захворювання на теренах області. Найбільше нових випадків у Рівненському та Дубенському районах. Наразі Рівненщина перебуває у «жовтій» зоні, регіон ще не перевищив показників для жорстких карантинних норм», - розповів Роман Сафонов.

За його словами, зонування кожного регіону країни визначає Державна комісія ТЕБ та НС з урахуванням кількісних показників. Обласна комісія може лише додати посилені заходи контролю на місцях. 

На сьогодні Рівненщина – серед двох областей на теренах західного регіону, які залишилися в «жовтій» зоні. Аби запобігти поширенню інфекції , в області також нарощують потужності діагностування хворих. 

Також Віталій Коваль наголосив головам територіальних громад на тому, щоб не спекулювали питаннями зонування, вакцинування та перепрофілювання медзакладів.

Читайте також