На Рівненщині завтра почнуть вакцинувати диких тварин від сказу

На Рівненщині завтра почнуть вакцинувати диких тварин від сказу

Завтра, 23 жовтня, дози вакцини проти сказу лисиць, вовків та єнотовидних собак розпочнуть скидати з літаків на території Рівненщини. Розповсюдження приманок відбуватиметься над лісовими та польовими угіддями області, поза територіями населених пунктів та водойм.

Як повідомляють в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Рівненській області, приманка безпечна для людей і тварин, має вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку, має різкий запах м’ясо-кісткового борошна.

У середині приманки знаходиться капсула з вакциною проти сказу. Достатньо лише кілька крапель діючої рідини, щоб вона всмокталася. І це буде рівноцінно ін’єкції.

Дані заходи забезпечать створення благополучного середовища щодо захворювання на сказ серед диких тварин, котрі є основними розповсюджувачами збудника.

Прохання до жителів області: при виявленні приманок – не брати їх в руки та не переносити з місця на місце, тим більше додому. Особливе прохання - застерегти своїх дітей, щоб при знайденні приманок з вакциною не грались нею, а тим більше не пробували її розламати.

Про це повідомили у прес-службі ОДА.

Читайте також