На Рівненщині запрацював 24-й навчально-практичний центр

На Рівненщині запрацював 24-й навчально-практичний центр

У Рівному відбулося відкриття навчально-практичного центру «Лабораторія інноваційних харчових технологій». Тут готуватимуть професійних кухарів, кондитерів, офіціантів та барменів.

Використовуючи новітнє обладнання учні матимуть усі необхідні інструменти і навички для навчання. На базі цього закладу проходять кваліфікацію кухарі 5-го розряду та перекваліфікацію з усієї України.

  "24-й навчально-практичний центр – це 24-та перемога і впевнений рух вперед, - звернувся до присутніх голова Рівненської ОДА Віталій Коваль. - Такі заклади напряму пов’язані із нашим високим місцем у рейтингу Мінгрегіону"

Голова ОДА нагадав, що формування регіонального замовлення на підготовку робітничих кадрів ґрунтується на прогнозах потреби в кадрах для галузей економіки області. Ключовою ланкою процесу формування є співпраця із роботодавцями, як реальними замовниками кадрів.

Головний освітянин області Петро Кожевський. додав, що у цьому училищі є можливості для розвитку своїх знань та навичок. Головна родзинка закладу - це те, що тут готують майстрів з усієї України . Сюди приїздять на підвищення кваліфікації, тому що це брендовий заклад, в ньому готують кухарів 5 розряду. І у кожного учня є своє робоче місце з обладнанням. І це приклад для багатьох інших!

Новий начальний центр дуже сучасний і оснащений новітнім обладнанням, що використовують кухарі у провідних ресторанах. Тут за одну хвилину, готують попередньо замариновану перепілку у хоспері. Перпілка виходить ніжна, соковита, і зберігає всі корисні властивості. Сушать яблучні чіпси у су-віді, варять рис у рисоварках, коптять м'ясо у коптильнях. Кухарі продемонстрували увесь процес приготування страв на обладнанні.

«У 2012 році ми відкрили кондитерську лабораторію, її вартість на сьогодні становить понад 2 мільйони гривень. Тут є все для навчання кондитера - тістоміси, шафи де підходить тісто, пекарські шафи, аерографи кондитерські. Кожен учень тут має своє робоче місце, забезпечене усім необхідним», - зазначив директор державного навчального закладу «Рівненське вище професійне училище ресторанного сервісу і торгівлі » Віктор Рудик.

Для присутніх влаштували дегустацію страв, приготовлених на базі новітнього обладнання.

Читайте також