На Рівненщині у 2021 році за допомогою служб зайнятості працевлаштувалося 4,6 тисячі громадян

На Рівненщині у 2021 році за допомогою служб зайнятості працевлаштувалося 4,6 тисячі громадян

Послугами служби зайнятості у першому кварталі 2021 року скористалися 38 тисяч осіб. Серед них – майже 22 тисячі безробітних.

Про це повідомляє Рівненська обласна державна адміністрація.

 

«За сприяння служби зайнятості області працевлаштовано 4,6 тис осіб, з них безробітні - 3,3 тисячі. 612 осіб мали додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, у тому числі 96 осіб з інвалідністю» - зазначив директор обласного центру зайнятості Іван Ткачук.

За направленням обласної служби зайнятості професійне навчання проходили 1,9 тисяч безробітних. У громадських та інших роботах тимчасового характеру взяли участь шість сотень осіб.

3,3 тис роботодавців поінформували центри зайнятості області про наявність 9,4 тис вакансій, з них 44,8% - укомплектовано обласною службою зайнятості.

На нові робочі місця із здійсненням компенсації витрат роботодавцю у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, працевлаштовано 56 безробітних громадян. У тому числі 20 осіб з числа недостатньо конкурентоспроможних на ринку праці та 36 осіб, які працевлаштовані на нові робочі місця в пріоритетних видах економічної діяльності. 

Станом на 1 квітня 2021 року кількість вакансій у базі даних обласної служби зайнятості становила 2,3 тис одиниць. У середньому на 1 вакансію претендували 6 безробітних, тоді як минулого року у цей час було 7 претендентів.

 

Читайте також