На Рівненщині стартують масштабні

На Рівненщині стартують масштабні "бурштинові" рейди

У північних районах Рівненщини правоохоронці шукатимуть незаконних видобувачів бурштину. Масштабне відпрацювання північних районів області стартує сьогодні, 12 січня.

Для виявлення і припинення нелегального промислу у важкодоступних місцях залучать майже 20 одиниць спецтехніки, повідомляє відділ комунікації ГУ Нацполіції у Рівненській області.

Незаконних видобувачів бурштину на Рівненщині шукатимуть бійці роти поліції особливого призначення; спецпризначенці КОРДу; працівники підрозділу тактико-оперативного реагування Управління патрульної поліції; оперативний штаб та військовослужбовці Нацгвардії.

Начальник поліції Рівненщини Олексій Камишанський зазначив, що законодавство передбачає процедуру отримання спецдозволів для легального видобутку бурштину-сирцю.

- Тому наша основна мета – відновити порядок та законність у поліських районах, адже кожен громадянин має гарантоване право на чесну працю, - наголосив Камишанський.

Поліція наразі має достатньо сил та засобів, щоб не допустити масових безладів та правопорушень з боку місцевого населення на території північних районів Рівненщини.

Читайте також