На Рівненщині розслідують кримінальну справу про зраду харків’янина, який очікував на «визволителів»

На Рівненщині розслідують кримінальну справу про зраду харків’янина, який очікував на «визволителів»

Мешканцю Харкова, якого правоохоронці затримали за підозрою у державній зраді, прокурори Рівненської обласної прокуратури повідомили про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Під час досудового розслідування встановлено, що проросійсько-налаштований чоловік торік був завербований представником головного управління генерального штабу збройних сил Росії. На виконання завдань свого куратора він збирав розвіддані про стратегічні і військові об’єкти, пункти дислокації підрозділів ЗСУ на території Харкова, а також місця розвантаження військової техніки та її наявність на одному з підприємств військово-промислового комплексу.

Крім того, через месенджер Telegram підозрюваний «зливав» інформацію представнику спецслужб країни-агресора про місця ракетних влучань, таким чином докориговуючи обстріли. При цьому чоловік усвідомлював, що зібрана і передана ним інформація буде використана ворогом на шкоду державній безпеці України.

Рівненський міський суд обрав підозрюваному запобіжний захід - тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБУ в Рівненській області за оперативного супроводу Головного відділу контррозвідки органу безпеки області. Санкція статті за державну зраду передбачає максимальне покарання - довічне позбавлення волі, повідомляє пресслужба прокуратури  Рівненської області.

Читайте також