На Рівненщині проектують індустріальний парк

На Рівненщині проектують індустріальний парк

Індустріальний парк – це один із інструментів залучення інвесторів. У цьому переконані представники інвестиційної ради, що відбулася за участю підприємців Рівненщини.

Загалом в Україні зареєстровані 13 індустріальних парків. І Рівненщина впевнено рухається в цьому напрямку.

«На сьогодні такий один проект – в процесі реєстрації в Мінекономіки. Варто й відзначити, що наша область – одна серед з переможців конкурсу «Золота ділянка 2020». Дві території, у тому числі й частина індустріального парку в Малолюбашанській ОТГ, визнані як найбільш привабливі. На переможців конкурсу серед іншого чекає промоція інвестиційних ділянок серед іноземних інвесторів. Окрім того, частина парку в зазначеній ОТГ вже використовується під інвестиційний проект – тут спорудили сонячну електростанцію», – зазначив заступник голови ОДА Сергій Гемберг.

Для присутніх голова Привільненської ОТГ Юрій Момотюк презентував власний проект індустріального парку.

«Ще два роки тому ми могли тільки мріяти про такий проект. Втім, під час поїздки до Словаччини ми ознайомилися із роботою парку і прийняли рішення про створення аналогічного в нашій ОТГ. Децентралізація відкрила перед нами таку можливість», – розповів Юрій Момотюк.

В громаді під проект відвели ділянку площею 43 га, змінили її цільове призначення. Виготовили план, облаштували інженерні та технічні комунікації, а тепер передали на реєстрацію у Мінекономіки.

«Ми обрали таку ділянку, яка має вигідне логістичне положення – поблизу міжнародної траси Київ-Чоп. Парк будуватиметься у 3 черги, матиме 26 різнофункціональних корпусів. Серед них – промислові, адміністративні, складські та лабораторно-дослідницькі. На початкові роботи ОТГ кошти вже виділила», – додав Юрій Момотюк.

Повідомляє пресслужба Рівненської ОДА

Читайте також