На Рівненщині працівник ДСНС

На Рівненщині працівник ДСНС "заробляв" на бурштині, а тепер - сидітиме за гратами

Державне бюро розслідування повернуло державі понад 260 кг незаконно видобутого бурштину на Рівненщині. Чоловіки, один з яких — працівник ДСНС області, збували товар великими партіями.

За даними слідства, у серпні 2023 року правоохоронці затримали чоловіків з Сарненського району, серед яких начальник караулу пожежної частини у Дубровиці, коли вони намагалися продати понад 200 кг бурштину за 12 700 доларів. Чоловікам повідомили про підозру у незаконному придбані та збуту бурштину.

- Ділки торгували камінням великими партіями, а за кілограм просили майже 70 доларів. Під час обшуків у них було знайдено ще 62 кг нелегально здобутого бурштину. Під час розслідування ДБР встановило ще двох учасників групи, які допомагали видобувати та збувати каміння, — повідомили у ДБР.

Дубровицький районний суд визнав винними чотирьох обвинувачених у незаконному придбанні та збуті бурштину. Також експрацівника ДСНС разом зі спільником визнали винними у незаконному зберіганні та придбанні зброї.

Суд призначив покарання організатору схеми та експрацівнику ДСНС позбавлення волі на п'ять років. Іншим фігурантам справи суд призначив позбавлення волі на чотири роки з іспитовим строком на рік.

Читайте також