На Рівненщині поліцейський

На Рівненщині поліцейський "заробляв" на ухилянтах

Дільничного офіцера одного з відділень поліції Рівненщини викрили на переправленні ухилянтів за кордон. Схему Державне бюро розслідувань викрило ще в травні, а за декілька місяців з’ясувалось, що до її функціонування причетний правоохоронець.

Як встановили слідчі ДБР, поліцейський створив фірму, яка займається перевезеннями, і оформив її на підставну особу. Він залучив до схеми власників мікроавтобусів та кількох водіїв. Користуючись зв’язками, правоохоронець разом зі спільниками оформив дозволи на перетин державного кордону.

- Надалі зловмисники підшуковували ухилянтів, із якими укладали фіктивні угоди щодо працевлаштування на посаду водія. Їм оформлювали документи та дозволи для виїзду за кордон. Клієнти переїжджали його за кермом мікроавтобуса, а повертали транспорт водії з-поміж учасників схеми, – повідомляють у ДБР.

З січня цього року їм вдалося вивезти таким чином до Європи щонайменше 40 чоловіків, які намагалися уникнути мобілізації. З кожного клієнта брали від 3 до 5 тисяч доларів в залежності від терміновості та віддаленості від кордону.

Читайте також