На Рівненщині перевірятимуть дотримання пожежної безпеки у будинках

На Рівненщині перевірятимуть дотримання пожежної безпеки у будинках

Цьогоріч на Рівненщині сталося 1139 пожеж. В результаті від вогню загинуло 26 людей. Тим часом, за словами рятувальників, частіше пожежі виникають у холодну пору року.

Адже саме в цей період місцеві жителі активно використовують пічне опалення, обігрівачі та інші прилади. І дуже важливо, щоб вони були справні, бо найчастіше причиною займань є необережне поводження з вогнем.

«Керівникам територіальних громад потрібно посилювати роз’яснювальну роботу серед населення щодо пожежної безпеки, - прокоментував заступник начальника Головного управління ДСНС у Рівненській області Олег Панюк під час брифінгу».

Разом із тим, фахівці «Рівнегазу» наголошують: не варто користуватися несправними приладами. Якщо відчувається запах диму чи газу, потрібно викликати службу 104.

«Заключати договір на технічне обслуговування приладів краще із газовою службою, а не користуватися послугами приватних осіб. Крім того, важливо звертати увагу на димові і вентиляційні канали. Адже якщо з ними щось не так, це може призвести до отруєння чадним газом», - пояснив технічний директор АТ «Рівнегаз» Олександр Климчук.

Тим часом в області прогнозують мінусові температури на наступні 3-4 доби, зазначив начальник Рівненського гідрометеоцентру Богдан Масовець.

Читайте також