На Рівненщині хочуть забезпечити якісне та ефективне проведення судових експертиз

На Рівненщині хочуть забезпечити якісне та ефективне проведення судових експертиз

У Рівненській ОДА відбулася робоча нарада за участі першого заступника голови Рівненської ОДА Сергія Подоліна, директорки Львівського науково-дослідного інституту судових експертиз Оксани Куманської-Нор, а також представників правоохоронних і судових органів та Ради адвокатів області.

Про це розповідає Рівненська обласна державна адміністрація.

Захід організовано для налагодження якісної та дієвої співпраці між представниками усіх причетних структур краю із науково-дослідним інститутом.

До слова, наукова установа займається проведенням судових експертиз за призначенням органів досудового слідства, ухвалами суду та за замовленням юридичних і фізичних осіб.

«Подібні зустрічі дуже потрібні, адже вони сприяють покращенню роботи. Це, насамперед, потрібно у частині своєчасного скерування ухвал про призначення судових експертиз, грамотності формування питань для їх проведення, попередження фактів повернення матеріалів та скорочення строків проведення експертиз», - зазначив Сергій Подолін.

За словами Оксани Куманської-Нор, з Рівненщиною інститут тісно співпрацює. Адже його діяльність серед інших, поширюється і на нашу область. Там працюють потужні фахівці, пріоритетами у роботі яких є оперативність та сучасні підходи у проведенні різного роду експертиз. Також на Рівненщині діє територіальне відділення інституту.

Сергій Подолін у свою чергу наголосив, що для оперативної та якісної роботи правоохоронних органів краю потрібно використати всі можливості комунікації.На Рівненщині обговорили питання швидкого та якісного проведення судових експертиз 

Читайте також