На Рівненщині готують нові місця для переселенців

На Рівненщині готують нові місця для переселенців

Рівненщина визначена партнерською областю для прийому евакуйованих мешканців з Харківщини, тож для них триває підготовка місць компактного проживання (МКП). Загалом нині в області залишилися проживати майже 51 тисяча переселенців, третина з них – в обласному центрі.

Нині в області функціонують 73 МКП, де проживають понад 2,3 тисячі осіб. Переважно це сім’ї з дітьми, люди похилого віку, люди з інвалідністю та інші маломобільні категорії населення, які потребують підтримки та допомоги.

- Рішенням Мінреінтеграції Рівненщина визначена партнерською областю для прийому евакуйованого населення з Харківщини. За останніми даними Харківської ОВА, евакуації з прифронтових населених пунктів підлягають тисячі осіб. Тому на території Дубенського та Рівненського районів було визначено 5 об’єктів для розміщення евакуйованого населення - ці приміщення потрібно дооблаштувати та підготувати до зимового періоду, - коментує начальниця ГУ Національної соціальної сервісної служби у Рівненській області Юлія Шигорева.

Окрім того, Рівненщина отримує звернення від інших областей щодо евакуації підопічних закладів геріатричного спрямування, осіб похилого віку та осіб з інвалідністю.

- За час повномасштабної війни ми вже прихистили понад 600 людей у наші заклади геріатричного та психоневрологічного спрямування. Тому зараз ми працюємо над створенням нових таких закладів на Рівненщині, - додає Юлія Шигорева.

Читайте також