На Рівненщині до жертв насилля виїжджають бригади соціально-психологічної допомоги

На Рівненщині до жертв насилля виїжджають бригади соціально-психологічної допомоги

Торік у Рівненській області майже чотири тисячі осіб звернулися щодо фактів домашнього насильства. З них 3348 жінок, 515 чоловіків та 49 дітей.

Така кількість заявників на 11% більша, ніж у 2019 році.

– Ми бачимо, що кількість звернень зростає, тому на такі речі потрібно реагувати ефективніше. Програми щодо запобігання насильству повинні впроваджуватися в кожній територіальній громаді, - зазначила заступниця голови ОДА, голова зазначеної координаційної ради Людмила Шатковська під час засідання обласної координаційної ради з питань сім’ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку, протидії домашньому насильству та торгівлі людьми.

За інформацією начальниці відділу гендерної та сімейної політики департаменту розвитку адміністративних послуг, соціальної, молодіжної політики та спорту ОДА Тетяни Кульчицької, в області створено відділення для осіб, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі. Відділення надає можливість стаціонарного перебування. У 2020 році туди звернулося 25 осіб, з яких 15 – діти.

Також на сьогодні в області створено шість мобільних бригад соціально-психологічної допомоги постраждалим особам, повідомляє пресслужба РОДА.

Читайте також