На Рівненщині 39 територіальних громад мають своїх

На Рівненщині 39 територіальних громад мають своїх "соціальних менеджерів", ще 17 – у процесі роботи.

На Рівненщині втілюється пілотний проєкт "Соціальні менеджери", щоб у кожній територіальній громаді був фахівець, який дбатиме про ветеранів АТО та їхні сім’ї.

Нині вже 39 територіальних громад мають "соціальних менеджерів", ще 17 – у процесі роботи.

- На жаль, є вісім керівників громад, які поки не йдуть на співпрацю в цьому напрямі, - зазначив на онлайн нараді перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Подолін.

За його словами, раніше схожа ініціатива втілювалася у Рівненському районі, тому в області вже є успішний досвід такої роботи. Але у процесі втілення проєкту стало зрозумілим, що потрібно розширювати напрямки такої роботи та використовувати усі можливі ресурси.

Заступник міністра у справах ветеранів з питань європейської інтеграції Олексій Ілляшенко запропонував приділити більшу увагу питанню соціальної адаптації ветеранів.

- При втіленні ініціативи потрібно звернути більшу увагу на осіб з пасивною соціальною адаптацією, - розповів Олексій Ілляшенко.

- Ветеранів, які не хочуть брати участі у житті суспільств, необхідно залучати до активного життя та дбати про їх психологічний захист. Адже приклад Рівненщини, у втіленні пілотного проєкту, стане базовим для всіх територіальних громад України.

Окрім того, керівниця «Ветеранського простору» Ольга Яковлєва зазначила що наразі розробляється методичка, у якій буде повний опис роботи «соціального менеджера», яка допоможе керівникам громад якісно організувати роботу у цьому напрямі, повідомляє пресслужба РОДА.

Читайте також